bg

Free background from VintageMadeForYou

tiistai 12. helmikuuta 2013

TTT: 10 x lempityyppi

Hip hei, on tiistai ja sana taas heittäytyä Top Ten- listamanian vietäväksi. Tällä kertaa valitsin teemaksi fiktiiviset lempiyksilöni erinäisistä kirjoissa & elokuvissa vilisevistä "arkkityypeistä". Kelpuutin mukaan niin romaanit, sarjikset kuin myös telkkarin ja leffat. Tämmöinen lista siitä syntyi:

FIKTIIVISIÄ LEMPITYYPPEJÄ

1. Lempietsivä: Mma Ramotswe. Vielä viime vuoden puolivälissä olisin vastannut neiti Marple, mutta tutustuttuani sympaattiseen botswanattareen olen myyty.
Jill Scott
2. Lempisupersankari(t): Mittamies ja aktiivipoika, a.k.a. Patu ja Tatu. Yliaktiivisuus pelastaa maailman!

3. Lempikeksijä: Kilpinen. Maailman vahvimman nallen uskollinen ystävä, jonka mainiot keksinnöt vievät huimiin seikkailuihin ja pelastavat pulassa. Pelle Pelottoman tämä toisinaan kuoreensa vetäytyvä kaveri päihitti Ruoka-ja unikellonsa ansiosta. Kun on aika syödä tai nukkua, silloin syödään tai nukutaan vaikka sänky palaisi! Sellaisen vekkarin minäkin tarvitsisin :D


4. Lempirosvo: Robin Hood. Sherwoodin iloisten veikkojen ja heidän johtajansa tarina on aina kiehtonut minua syvästi. Lukuisista tv-ja leffatulkinnoista se "kaikista kaikkein" on minulle lapsuudestani tuttu brittisarja "Robin of Sherwood", jonka sankariin olin tietysti kuolettavan rakastunut ;)

Michael Praed


5. Lempipoliisi: Tarkastaja Javert. Kurjien haukansilmäinen ja tinkimätön poliisitarkastaja, joka uupumatta jäljittää Jean Valjeania. Lopulta tuo velvollisuudentuntoinen kunnian mies joutuu tekemään raskaan valinnan ja päättämään, kumpi on tärkeämpää - velvollisuus vai kunnia.

Russell Crowe

6. Lempilääkäri: Joel Fleischmann. Villin pohjolan hellyttävä newyorkilaistohtori, joka opintovelkojaan maksaakseen joutuu komennukselle johonkin ihme tuppukylään jossakin Alaskan uumenissa! Rakastin tätä tv-sarjaa. Missähän tätä myytäisiin dvd-boksina...?
Rob Morrow

7. Lempiopettaja: John Keating elokuvassa Kuolleiden runoilijoiden seura. Katsokaa leffa, jos ette tiedä kenestä puhun!
Dead Poets Society

8. Lempioppilas: Sara Crewe. F.H. Burnettin iki-ihana pikku prinsessa tuo iloa, valoa ja toivoa tovereidensa harmaaseen arkeen lontoolaisessa sisäoppilaitoksessa. Sara ei lannistu silloinkaan, kun menettää kaiken, eikä anna tyrannimaisen johtajattaren murskata sisäistä prinsessaansa. Jos elämästä annettaisiin arvosana, Sara olisi mallioppilas!
Liesel Matthews

9. Lempicowboy: Lucky Luke. Toiset luki lakia, toiset Lucky Lukea. Minä kuuluin jälkimmäiseen porukkaan: kouluikäisenä ahmin nämä kaikki!


10. Lempipahis: Rölli. No juu, onpas tosi paha... mutta sorry jos petyitte, Rölli vaan on niin ihana! Ja ainakin hän on hyvin vilpitön halussaan olla kamala, pelottava, ruma ja likainen ;) Animaatiokin on oikein hyvä, mutta itse pidän eniten näistä, missä itse legendaarinen Allu Tuppurainen pääsee näyttämään likaiset varpaansa.
Rölli ja kultainen avain

Millaisia lempityyppejä te olette kirjoista ja elokuvista löytäneet? Minulla jäi tällä kertaa lempiagentti ja monta muuta lempparia listaamatta... ehkä ensi tiistaina! ;)


25 kommenttia:

  1. Ihania hahmoja, Sara, Lucky Luke, Rölli... <3 Voisin napata sinulta idean ja listata omia suosikkejani joko tänään lempiasioita -haasteen yhteydessä tai joskus myöhemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle muuten Kurjat on tuttu vain Aku Ankan taskukirja -versiona, edes musikaalia tai leffaa en ole nähnyt ;)

      Poista
  2. Maria, minäkin tutustuin Kurjiin ensin taskisversiona ja ihastuin niin että vähän kasvettuani luin itse kirjan. Suosittelen lämpimästi! Elokuvankin haluaisin nähdä, ja musikaaliin olisi hieno päästä joskus jossain.

    VastaaPoista
  3. Fiktiiviset lempihahmot on kyllä hyvä blogauksen aihe. Taidanpa laittaa haasteena vinkkariblogiin jahka ehdin. Kiitos ideasta. Ja Villiä pohjolaa saa kyllä ostettua netistä: http://www.amazon.com/Northern-Exposure-Complete-First-Season/dp/B00005JLG3 tai ainakin, jos dvd-soittimesi on aluevapaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ajatus! Olisikin mukava tutustua toisten fiktiivisiin lempityyppeihin :)
      Ja kiitos vinkistä, käynpä amazonissa ja tarkistan nuo dvd-soittimeni pykälät.

      Poista
    2. Villin Pohjolan kolme ensimmäistä kautta on julkaistu myös kotimaisina dvd-versioina vuosi–pari sitten! Neljättä ja viidettä odotellaan edelleen...

      Poista
    3. Kitios tiedosta Pekka, täytyypä ottaa selvää mistä saisin niitä käsiini.

      Poista
  4. Kurjat odottaa lukemista kirjapinossa ja yritän ehtiä lukea sen, ennen kuin menen katsomaan sen elokuviin, musikaali tänä keväänä.
    Lempipahiksiani ovat pienet noidat ja äkäpussit: pikku-Myy ehdoton voittaja koko sarjassa, Matami Mimmi ja Milla Magia...mitähän tämä kertoo minun sielunelämästäni. Lempivoimahahmo on Peppi Pitkätossu ja pääsinkin viime kesänä katsomaan lastenteatteriin lasten seurassa kyseistä voimapakkausta (Remu Aaltonen oli Pepin isä). Lempihyvis on Helinä-Keiju ja mieleenpainuvin on Julia Robertsin esittämä hahmo keijusta.
    Tykkään Dickensin Saiturista ja muistakin lempi-ilkeilijöistä Woldemor kumppaneineen mm. Mutta kaikkein paras on Harry Potter, jonka on tehtävä pahaa ollakseen hyvä. Huomaa, että rakastan fantasiaa ja satuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, minäkin rakastan satuja sekä fantasiaa, joista löytyykin pilvin pimein hienoja hahmoja. Paikallisen version Peppi Pitkätossusta mekin kävimme lasten kanssa katsomassa ja se sykähdytti koko perhettä. Voin kuvitella että Remu oli oiva Kapteeni Pitkätossu!
      Pienet äkäpussit ovat ihania, akuankoistakin luin aina ekana ne jutut joissa oli Milla tai Matami. Lempi-ilkimyksistä tulee mieleen myös Pellefantin Pahapeikko sekä Lazy Townin Robi Rähmä.

      Poista
  5. Hauska postausidea! Omista lemppareista tukee äkkiä mieleen muumikirjojen useat hahmot ja Pottereista sama homma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumeista tosiaan löytyy vaikka mitä, mm. lempiäitini :)

      Poista
  6. Mma Ramotswe on niin sympaattinen! Minäkin tykkäsin Villistä Pohjolasta, varsinkin se inkkari oli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta huomaan kuinka vähän enää sarjasta muistankaan, en saa edes nimiä mieleeni muuta kuin Joelin ja Maggien. Ihana tunnelma vain on jäänyt elävästi mieleen.

      Poista
  7. Ihana aihe! Oh, kuolleiden runoilijoiden opettaja Keatingiä! Elokuva oli yhteen aikaan aivan ehdoton suosikkini, katsoin sen varmaan puolenkymmentä kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin tekisi mieleni katsoa se uudestaan, olen nähnyt sen "vain" kahdesti...

      Poista
  8. Tämä oli hauska lista ja kiva idea. Tekisi joskus mieli kirjoittaa itsekin suosikkihenkilöistä.

    Luin Kurjat vuosia sitten ja pidin siitä paljon. Tarkastaja Javert taitaa olla vähintäänkin maailman sitkein poliisi. :)

    Olen nähnyt Pikku prinsessasta sen vanhemman elokuvaversion, jossa pääosaa näytteli Shirley Temple. Pidin elokuvasta ja aion joskus lukea kirjankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika, kivaa jos tartut ideaan.
      Minäkin muistelen nähneeni Templen pikku prinsessan joskus kauuuuaaaan sitten. Kirjan melkein ostin yhtenä päivänä kirja-alesta mutten sitten kumminkaan raskinut...

      Poista
  9. Hauska postaus, vaikka samoja lemppareita meillä ei olekaan;) Suosikkejani uskon löytäväni enemmän tv-sarjojen ja elokuvien puolelta kuin kirjallisuudesta. Itse asiassa nyt kun mietin, niin kirjapuolelta ei tule ketään ehdotonta mieleen edes väkipakolla - ei edes lempikirjoista... Ruudun puolta puolestaan löytyisi ehdottomasti ainakin nämä: Byffy vampyyrintappajan Spike, Gilmoren tyttöjen Rory, Sinkkuelämää Carrie, Mentalistin Patrik Jane ja Pieni talo preerialla Charles.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sonja, meidän taloudessamme ei ole useaan vuoteen ollut telkkaria. Siksi lempparityyppini tuppaavat löytymään vanhemmista sarjoista tai sitten leffa- ja kirjahyllyn puolelta.

      Poista
    2. (Viimeksi olin koukussa Klaaniin, jota katselin esikoisen ollessa vauva eli 6 v.sitten. En tiedä osaisinko enää tempautua sen dystopiseen nuorisosaippuaan :D)

      Poista
  10. Ihana aihe, ja ihanat vastaukset, kyllä toi hymyn huulille näin aamutuimaan!

    Mun lempparihahmot on varmaan elokuvista, kirjojen henkilöhahmot jostain syystä aika usein ärsyttävät. Ehkä ne ovat liian moniulotteisia ja niissä on ärsyttäviä piirteitä hyvien ominaisuuksien mukana. Robin Hood ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elokuvissa tosiaan lempityypit tulevat lihaksi jolloin heihin on helpompi kiintyä. Toisaalta kirjojen tyypeistä saa kuvitella juuri sellaisia kun tykkää!

      Poista
  11. Heitin sinulle haasteen blogissani.

    Ihana lista tämä! Nappaan itsellenikin muistiin!

    VastaaPoista
  12. Hitsi, olen missannut tämän postauksen kokonaan, mutta sellaista tulin vinkkaamaan, että itse löysin Villarien box setin viime vuonna eBaystä ja siellä oli myös eurooppa-zonen settejä myynnissä!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.